Aktuellt

Här uppdaterar vi regelbundet om det som är aktuellt för Tjejjouren Mira.

Vår chatt har öppet varje hela sportlovet!

18 February 2019

Under vecka 8 har vi öppet vår chatt varje dag:


Måndag 18/2, kl. 20:00 – 22:00
Tisdag 19/2, kl. 18:00 – 20:00
Onsdag 20/2, kl. 18:00 – 20:00
Torsdag 21/2, kl. 20:00 – 22:00
Fredag 22/2, kl. 18:00 – 20:00
Lördag 23/2, kl. 14:00 – 16:00
Söndag 24/2, kl 18:00 – 22:00

Chatten hittar ni genom vår hemsida eller tjejjouren.se

Nu söker vi nya volontärer!

21 December 2018

Är du intresserad av att stötta och stärka unga tjejer och vara en del i ett feministiskt sammanhang? Den här gången söker vi dig som identifierar dig som tjej och är mellan 18 – 35 år. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller någon speciell utbildning, det viktigaste är att du känner engagemang för tjejers och kvinnors rättigheter, vill jobba för ett jämställt samhälle och delar vår feministiska värdegrund. Du ska också ha möjlighet att lägga ner minst fyra timmar per månad på jourverksamhet.

Som volontär i vår stödverksamhet ger du unga tjejer stöd via chatt, mejl och frågelåda, du kan också vara stödkontakt under en längre tid. Du kan utöver det även vara en del av vår utåtriktade verksamhet genom att exempelvis delta på evenemang, synas på skolor eller hjälpa till med våra sociala medier. Alla volontärer genomgår vår grundutbildning innan de påbörjar sitt volontäruppdrag.

För att bli volontär hos oss måste du kunna gå vår grundutbildning som äger rum 16-17 februari 2019. Innan utbildningstillfället vill vi träffa dig och kommer kontakta dig i slutet av januari för att boka in ett möte.

Är du intresserad? Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig i Tjejjouren Mira och skicka till kontakt@tjejjourenmira.se senast 25/1 2019.

Läs mer om vår volontärverksamhet här

Vi har öppet som vanligt i sommar!

3 July 2018

Under sommaren har Tjejjourens Chatt öppet som vanligt:
Måndag och onsdag 18:00 – 20:00
Lördag (jämna veckor) 14:00 – 16:00

 

 

Du kan alltid skicka mejl till oss på jour@tjejjourenmira.se

Tjejjouren Mira står bakom initiativet Vi är Nyköping

30 May 2018

Vi är Nyköping startade under våren 2018 som ett svar på den ökade antidemokratiska och nazistiska närvaron Nyköping. Under året har boende möts av hatiska budskap via både fysisk närvaro och propaganda på gator och torg. Vi är Nyköping är religiöst och politiskt oberoende och bygger på medmänsklighet och en fast övertygelse om att vi alla är lika, oavsett kön, etnicitet, religion, funktionalitet, sexualitet och kulturell bakgrund.

Den 6 juni, Sveriges nationaldag, i samband med stadens firande, planerar vi att samlas på torget för att tillsammans manifestera vår tro på ett öppet och inkluderande samhälle.

Läs mer om eventet på facebook

Tjejjouren Mira ställer sig bakom initiativet och vill visa att vi värnar om ett öppet och inkluderande samhälle.

Du och din närvaro är viktig, tillsammans är vi starka.
Tillsammans är vi Nyköping.

 

Debattartikel i Aftonbladet: Vi måste få finnas till för dem som mår dåligt

5 April 2018

Tjejjouren Mira är en av 36 Tjej-, trans- och ungdomsjourer som idag skriver i Aftonbladet om vikten av långsiktig och stabil finansiering för våra verksamheter.

”Tjej-, trans- och ungdomsjourerna har sedan drygt 20 år tagit emot oräkneliga berättelser från våldsutsatta unga. Efter höstens #metoo-rörelse med gemensamma upprop om sexuellt våld har vi sett ett ökat behov av någon som lyssnar. Men finansieringen av våra verksamheter är kortsiktig och oförutsägbar vilket i slutändan drabbar de stödsökande.”

#vitrordig

Läs hela debattartikeln på Aftonbladets hemsida

Nu startar Tjejjouren Miras verksamhet

5 March 2018

Vi är så glada att Tjejjouren Mira äntligen startar sin verksamhet för tjejer som bor i Nyköpings- och Oxelösunds kommun! Vi är en del av Kvinnojouren Mira och arbetar med att stötta och stärka unga tjejer. Detta gör vi dels genom vår stödverksamhet där vi ger direkt stöd till enskilda och dels genom vårt utåtriktade arbete där vi informerar om vår verksamhet och föreläser om våld i nära relationer, jämställdhet och normer.

Vår stödverksamhet riktar sig mot personer mellan 12 och 21 år som definierar sig som tjejer. Till oss kan tjejer höra av sig till oavsett anledning, det är tjejerna själva som bestämmer vad de vill prata om och inget ämne eller fråga är för stor eller för liten. Hos oss kan tjejer vara anonyma och vi har tystnadslöfte. Vi erbjuder stöd via chatt, mejl och telefon. Det finns också möjlighet att få en längre stödkontakt online.

Hoppas att vi hörs!