Aktuellt

Här uppdaterar vi regelbundet om det som är aktuellt för Tjejjouren Mira.

Vi har öppet som vanligt i sommar!

3 July 2018

Under sommaren har Tjejjourens Chatt öppet som vanligt:
Måndag och onsdag 18:00 – 20:00
Lördag (jämna veckor) 14:00 – 16:00

 

 

Du kan alltid skicka mejl till oss på jour@tjejjourenmira.se

Tjejjouren Mira står bakom initiativet Vi är Nyköping

30 May 2018

Vi är Nyköping startade under våren 2018 som ett svar på den ökade antidemokratiska och nazistiska närvaron Nyköping. Under året har boende möts av hatiska budskap via både fysisk närvaro och propaganda på gator och torg. Vi är Nyköping är religiöst och politiskt oberoende och bygger på medmänsklighet och en fast övertygelse om att vi alla är lika, oavsett kön, etnicitet, religion, funktionalitet, sexualitet och kulturell bakgrund.

Den 6 juni, Sveriges nationaldag, i samband med stadens firande, planerar vi att samlas på torget för att tillsammans manifestera vår tro på ett öppet och inkluderande samhälle.

Läs mer om eventet på facebook

Tjejjouren Mira ställer sig bakom initiativet och vill visa att vi värnar om ett öppet och inkluderande samhälle.

Du och din närvaro är viktig, tillsammans är vi starka.
Tillsammans är vi Nyköping.

 

Debattartikel i Aftonbladet: Vi måste få finnas till för dem som mår dåligt

5 April 2018

Tjejjouren Mira är en av 36 Tjej-, trans- och ungdomsjourer som idag skriver i Aftonbladet om vikten av långsiktig och stabil finansiering för våra verksamheter.

”Tjej-, trans- och ungdomsjourerna har sedan drygt 20 år tagit emot oräkneliga berättelser från våldsutsatta unga. Efter höstens #metoo-rörelse med gemensamma upprop om sexuellt våld har vi sett ett ökat behov av någon som lyssnar. Men finansieringen av våra verksamheter är kortsiktig och oförutsägbar vilket i slutändan drabbar de stödsökande.”

#vitrordig

Läs hela debattartikeln på Aftonbladets hemsida

Nu startar Tjejjouren Miras verksamhet

5 March 2018

Vi är så glada att Tjejjouren Mira äntligen startar sin verksamhet för tjejer som bor i Nyköpings- och Oxelösunds kommun! Vi är en del av Kvinnojouren Mira och arbetar med att stötta och stärka unga tjejer. Detta gör vi dels genom vår stödverksamhet där vi ger direkt stöd till enskilda och dels genom vårt utåtriktade arbete där vi informerar om vår verksamhet och föreläser om våld i nära relationer, jämställdhet och normer.

Vår stödverksamhet riktar sig mot personer mellan 12 och 21 år som definierar sig som tjejer. Till oss kan tjejer höra av sig till oavsett anledning, det är tjejerna själva som bestämmer vad de vill prata om och inget ämne eller fråga är för stor eller för liten. Hos oss kan tjejer vara anonyma och vi har tystnadslöfte. Vi erbjuder stöd via chatt, mejl och telefon. Det finns också möjlighet att få en längre stödkontakt online.

Hoppas att vi hörs!