Vill du jobba för ett jämställt samhälle fritt från våld? Engagera dig hos oss!

Är du intresserad av att stötta och stärka unga tjejer? Vill du jobba våldsförebyggande? Då är vi rätt förening för dig! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av stödarbete eller någon speciell utbildning, det viktigaste är att du känner engagemang för tjejers och kvinnors rättigheter, vill jobba för ett jämställt samhälle och delar vår feministiska värdegrund.

Som volontär i vår stödverksamhet ger du unga tjejer stöd via chatt och mejl, du kan också vara stödkontakt under en längre tid. Du kan även vara en del av vår utåtriktade och våldsförebyggande verksamhet genom att exempelvis delta på evenemang, föreläsa på skolor eller hjälpa till med våra sociala medier. Alla volontärer genomgår vår grundutbildning innan de påbörjar sitt volontäruppdrag.

Vad krävs?

– Att du identifierar dig som tjej
– Att du är mellan 18 och 45 år
– Att du har möjlighet att lägga ner minst fyra timmar per månad på jourverksamhet
– Att du har möjlighet att delta på ett volontärmöte och en handledningsträff varje månad
– Att du betalar medlemsavgift på 100 kronor året

För att bli volontär hos oss måste du kunna gå vår digitala grundutbildning som äger rum 27-28 mars 2021. Innan utbildningstillfället vill vi träffa dig och kommer kontakta dig för att boka in ett digitalt möte. Platserna till grundutbildningen är begränsade.

Är du intresserad? Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig hos oss och skicka till kontakt@tjejjourenmira.se senast 7 februari 2021.

Läs mer om vår volontärverksamhet här