Engagera dig

Är du intresserad av att stötta och stärka unga tjejer och vara en del i ett feministiskt sammanhang? Här kan du läsa mer om Tjejjouren Miras volontärverksamhet och vad det innebär att vara volontär.

Vem kan bli volontär?

  Vi söker dig som är över 18 år och identifierar dig som tjej och som vill vara med och stötta och stärka unga tjejer. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet eller någon speciell utbildning, det viktigaste är att du känner engagemang för tjejers och kvinnors rättigheter, vill jobba för ett jämställt samhälle och delar vår feministiska värdegrund. Du bör ha möjlighet att lägga ner minst fem timmar per månad på jourverksamhet.  

Vad gör volontärerna?

  Som volontär i vår stödverksamhet ger du unga tjejer stöd via chatt, mejl och telefon, du kan också vara stödkontakt under en längre tid. Du kan utöver det även vara en del av vår utåtriktade verksamhet genom att exempelvis delta på evenemang, synas på skolor eller hjälpa till med våra sociala medier. Alla volontärer genomgår vår grundutbildning innan de påbörjar sitt volontäruppdrag, du kommer även erbjudas vidareutbildning och handledning.  

Rekrytering och utbildning

  Vi rekryterar och utbildar volontärer varje vår och höst. Är du intresserad av att bli volontär är du välkommen att skicka en ansökan till oss på kontakt@tjejjourenmira.se

Bli stödmedlem

  Du kan bli stödmedlem i Kvinno- och Tjejjouren Mira. Att vara stödmedlem hos oss kostar 105 kronor per år och avgiften betalas in till bankgiro 5980-9814. Kom ihåg att skriva ditt namn, din mejladress och att du vill bli stödmedlem i bankens meddelanderuta.