Få stöd

Här kan du läsa mer om vad vi på Tjejjouren Mira erbjuder för stöd och hjälp.

Chatt

 Vår chatt är öppen för dig som definierar dig som tjej och behöver prata med någon. Du kan höra av dig till oss oavsett anledning, du kanske vill berätta om något som hänt dig eller en kompis, få svar på en fråga eller bara ha någon som lyssnar. När du pratar med oss kan du vara anonym och vi har tystnadslöfte, vilket innebär att det du berättar stannar hos oss. Vi erbjuder inget terapeutiskt stöd utan är bra på att lyssna och stötta, och vi kan också ge råd om vart du ska vända dig om du behöver annan hjälp. Vår chatt är öppen: Måndagar 20:00 – 22:00 Onsdagar 19:00 – 21:00 Söndagar (jämna veckor) 19:00 – 21:00 Om vår chatt är stängd kan du hitta andra tjejjourer att prata med genom tjejjouren.se  

 

Mejl

 Vill du kontakta oss via mejl kan du göra det på jour@tjejjourenmira.se. Vi besvarar ditt mejl så fort som möjligt. Kom ihåg att inte använda ditt namn i din mejladress om du vill vara anonym.  

Telefon

 Sms:a oss för att boka in telefontid . Du når oss på 070-31 94 142.  

Stödkontakt

 Om du vill ha någon att prata med regelbundet kan du få en stödkontakt. Du kommer då att vara i kontakt med samma person en gång i veckan eller varannan vecka under en längre tid, ni hörs på chatt eller mejl. Stödkontakten är volontär hos Tjejjouren Mira och har tystnadslöfte vilket innebär att det du berättar stannar hos oss. Stödkontakten erbjuder inget terapeutiskt stöd, men finns där för att lyssna, stötta och stärka dig. Ansök om stödkontakt genom att skicka mejl till jour@tjejjourenmira.se I ansökan får du gärna berätta lite mer om dig själv och din ålder. Då våra resurser är begränsade kan det eventuellt bli kö för att få en stödkontakt. Vi kommer då kontakta dig för att se hur vi kan ge dig stöd på bästa sätt.  

Kvinnojouren Mira

 Om du behöver komma i kontakt med Kvinnojouren Mira kan du göra det via telefon på 0155-211 711 eller mejladress kontakt@kvinnojourenmira.se. Mer information om kvinnojouren hittar du på deras hemsida.