Få stöd

Här kan du läsa mer om vad vi på Tjejjouren Mira erbjuder för stöd och hjälp.

Chatt

 Vår chatt är öppen för dig som definierar dig som tjej och behöver prata med någon. Du kan höra av dig till oss oavsett anledning, du kanske vill berätta om något som hänt dig eller en kompis, få svar på en fråga eller bara ha någon som lyssnar. När du pratar med oss kan du vara anonym och vi har tystnadslöfte, vilket innebär att det du berättar stannar hos oss. Vi erbjuder inget terapeutiskt stöd utan är bra på att lyssna och stötta, och vi kan också ge råd om vart du ska vända dig om du behöver annan hjälp. Vår chatt är öppen: fredagar 18:00 – 20:00 och söndagar 15:00-17:00. Om vår chatt är stängd kan du hitta andra jourer att prata med genom unizonjourer.se.

 

Mejl

 Vill du kontakta oss via mejl kan du göra det på jour@tjejjourenmira.se. Vi besvarar ditt mejl så fort som möjligt. Kom ihåg att inte använda ditt namn i din mejladress om du vill vara anonym.  

Telefon

 Du kan också höra av dig till vår jourtelefon. Enklast är att skicka ett sms till 070-319 41 42 så ringer vi upp dig så fort vi kan.  

Längre stödkontakt

 Om du vill ha någon att prata med regelbundet kan du få en längre stödkontakt. Vi erbjuder längre stödkontakter både online och på vår samtalsmottagning i centrala Nyköping. När du har en längre stödkontakt hos oss får du prata med samma person en gång i veckan eller varannan vecka. Stödkontakten är antingen personal eller volontär hos Tjejjouren Mira och har tystnadslöfte, vilket innebär att det du berättar stannar hos oss. Stödkontakten erbjuder inget terapeutiskt stöd, men finns där för att lyssna, stötta och stärka dig. Ansök om stödkontakt genom att skicka mejl till jour@tjejjourenmira.se I ansökan får du gärna berätta lite mer om dig själv, din ålder och om du vill ha stöd online eller besöka vår samtalsmottagning. Eftersom våra resurser är begränsade kan det eventuellt bli kö för att få en stödkontakt. Vi kommer i så fall kontakta dig för att se hur vi kan ge dig stöd på bästa sätt.  

 När du ansöker om stödkontakt godkänner du att vi sparar de uppgifter du ger oss. Alla personuppgifter sparas i enlighet med GDPR (Dataskyddsförordningen). Detta för att vi ska kunna matcha ihop dig med en stödkontakt och administrera kontakten. Tjejjouren Mira har tystnadslöfte och delar inte dina uppgifter med någon annan.

Kvinnojouren Mira

 Om du behöver komma i kontakt med Kvinnojouren Mira kan du göra det via telefon på 072-521 17 11 eller mejladress kontakt@kvinnojourenmira.se. Mer information om kvinnojouren hittar du på deras hemsida.