Vill du engagera dig ideellt? Nu söker vi nya volontärer!

Är du intresserad av att stötta och stärka unga tjejer och vara en del i ett feministiskt sammanhang? Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av stödarbete eller någon speciell utbildning, det viktigaste är att du känner engagemang för tjejers och kvinnors rättigheter, vill jobba för ett jämställt samhälle och delar vår feministiska värdegrund.

Som volontär i vår stödverksamhet ger du unga tjejer stöd via chatt och mejl, du kan också vara stödkontakt under en längre tid. Du kan även vara en del av vår utåtriktade verksamhet genom att exempelvis delta på evenemang, finnas på skolor eller hjälpa till med våra sociala medier. Alla volontärer genomgår vår grundutbildning innan de påbörjar sitt volontäruppdrag. Vi söker särskilt efter dig som vill jobba utåtriktat och delta på våra evenemang och/eller som tycker om att jobba med sociala medier.

Vad krävs?

– Att du identifierar dig som tjej
– Att du är mellan 18 och 35 år
– Att du har möjlighet att lägga ner minst fyra timmar per månad på jourverksamhet
– Att du har möjlighet att delta på våra volontärmöten en gång i månaden
– Att du betalar medlemsavgift på 100 kronor året

För att bli volontär hos oss måste du kunna gå vår grundutbildning som äger rum 5 – 6 oktober 2019. Innan utbildningstillfället vill vi träffa dig och kommer kontakta dig för att boka in ett möte.

Är du intresserad? Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig i Tjejjouren Mira och skicka till kontakt@tjejjourenmira.se senast 15/9 2019.

Läs mer om vår volontärverksamhet här