Om oss

Här kan du läsa mer om Tjejjouren Miras verksamhet och personal.

Verksamhet

 

 Tjejjouren är en del av Kvinno- och Tjejjouren Mira och riktar sin verksamhet mot tjejer och unga kvinnor i Nyköpings- och Oxelösunds kommuner. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar utifrån en feministisk värdegrund. Föreningen är medlemmar i Unizon som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

 Tjejjouren Mira startades 2018 och arbetar med att stötta och stärka tjejer. Följande stödfunktioner erbjuds genom vår stödverksamhet: chatt, mejl, telefon samt längre stödkontakt online och på vår samtalsmottagning. Vi arbetar även utåtriktat och förebyggande genom att föreläsa och utbilda kring våld och hot i ungas nära relationer, jämställdhet och normer. Vi har en särskild inriktning mot våld i ungas nära relation vilket innebär att volontärer har en bred kompetens kring våld. Tjejjouren drivs idag av en anställd och cirka 25 volontärer.

Personal

 Agnes Henriksson jobbar som verksamhetsansvarig på Tjejjouren Mira. Det är hennes uppgift att organisera, samordna och leda allt arbete som utförs på jouren. Agnes har en master i psykologi och var volontär på tjejjouren i två år innan hon tog över som verksamhetsansvarig i april 2020. Nu för tiden hittar man henne ofta ute på någon av Nyköpings- eller Oxelösunds skolor där hon föreläser och håller workshops om viktiga ämnen som normer, samtycke, våld i ungas nära relationer, eller porr. Agnes tar också emot samtal på jourens samtalsmottagning. 

 Vill du komma i kontakt med Agnes? Du når henne på 072-546 90 05 eller agnes.henriksson@tjejjourenmira.se

Kvinnojouren Mira

  Om du behöver komma i kontakt med Kvinnojouren Mira kan du göra det via telefon på 072- 521 17 11 eller mejladress kontakt@kvinnojourenmira.se. Mer information om kvinnojouren hittar du på deras hemsida.