Om oss

Här kan du läsa mer om Tjejjouren Miras verksamhet och personal.

Verksamhet

 

Tjejjouren är en del av Kvinno- och Tjejjouren Mira och riktar sin verksamhet mot tjejer och unga kvinnor i Nyköpings- och Oxelösunds kommun. Vi är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar utifrån en feministisk värdegrund. Föreningen är medlemmar i Unizon som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Tjejjouren Mira startades 2018 och arbetar med att stötta och stärka tjejer. Följande stödfunktioner erbjuds genom vår stödverksamhet: chatt, mejl, telefon samt längre stödkontakt online. Vi arbetar även utåtriktat och förebyggande genom att föreläsa och utbilda kring våld och hot i ungas nära relationer, jämställdhet och normer. Vi har en särskild inriktning mot våld i ungas nära relation vilket innebär att personal och volontärer har en bred kompetens kring våld. Tjejjouren drivs av en anställd och cirka 20 volontärer.

Personal

 

Emma Pedersen, verksamhetsansvarig

Emma har det övergripande ansvaret över Tjejjouren Miras verksamhet, hon föreläser och samordnar volontärverksamheten.

Emma är utbildad socionom och har en kandidatexamen i kriminologi. I flera år har hon arbetat med våldsutsatta kvinnor och tjejer såväl professionellt som ideellt.

Mejladress: emma.pedersen@tjejjourenmira.se
Telefon: 072-54 69 005

 

Kvinnojouren Mira

 

Om du behöver komma i kontakt med Kvinnojouren Mira kan du göra det via telefon på 0155-211 711 eller mejladress kontakt@kvinnojourenmira.se. Mer information om kvinnojouren hittar du på deras hemsida.