Vi vill bli fler!

Är du intresserad av att stötta och stärka unga tjejer och jobba för ett jämställt samhälle fritt från våld? Då är vi rätt förening för dig! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av stödarbete eller någon speciell utbildning, det viktigaste är att du känner engagemang för tjejers och kvinnors rättigheter, vill jobba för ett jämställt samhälle och delar vår feministiska värdegrund.

Som volontär i vår stödverksamhet ger du unga tjejer stöd via chatt och mejl, du kan också vara stödkontakt under en längre tid. Du kan även vara en del av vår utåtriktade och våldsförebyggande verksamhet genom att exempelvis delta på evenemang, besöka skolor eller hjälpa till med våra sociala medier. Alla volontärer genomgår vår grundutbildning innan de påbörjar sitt volontäruppdrag.

Vad krävs?

– Att du identifierar dig som tjej
– Att du är mellan 18 och 40 år
– Att du har möjlighet att engagera dig i minst sex månader och lägga minst fem timmar per månad på ditt volontäruppdrag
– Att du har möjlighet att delta på en handledningsträff varje månad
– Att du betalar medlemsavgift på 105 kronor om året

För att bli volontär hos oss måste du kunna gå vår grundutbildning som äger rum i Nyköping helgen 2-3 april 2022. Innan utbildningstillfället vill vi träffa dig och kommer kontakta dig för ett möte. Platserna till grundutbildningen är begränsade.

Är du intresserad? Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig hos oss och skicka till kontakt@tjejjourenmira.se senast 6 mars 2022.

Läs mer om vår volontärverksamhet här